Joyzine.se


Recension - Skiva

Fights And Fires
We Could All Be Dead Tomorrow, 2013
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-08
Hemsida: www.fightsandfires.co.uk

I Cats lives konstaterar gruppen krasst att katter har nio liv för att sedan låta sångaren Philip Cox vråla ”you've used eight and you got one left”. Plattan heter ”We Could All Be Dead Tomorrow”. Att Worcesters Fights And Fires spelar snärtig hardcore som om det gällde livet och inte existerade någon morgondag borde inte komma som någon överraskning.

Det riktigt sjuder om musicerandet på den här skivan. Britterna lovar att de är ett liveband som inte låter några som helst hämningar stå i vägen för en svettig show, men redan i inspelat format släpper de loss all frenesi de kan uppbåda och imponerar stort på mig.

Just energin och intensiteten är naturligtvis en riktigt viktig ingrediens som gör den här orkestern extra intressant, men det allra viktigaste är att man inte nöjer sig med att smiska rak och trist hardcore. Faktum är att man faktiskt inte flexar en enda liten anabola-pumpad New York-muskel på den här plattan. Istället låter man en grymt snygg rock'n'roll-vibb prägla musiken och lutar sig mot hörvärda låtar snarare än machoposer. Det är hardcore (om det egentligen ens tillåts kallas så?) när det är som bäst och det är vid fler än ett tillfälle som jag får riktigt sköna Breach-vibbar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner