Joyzine.se


Recension - Live

Mixtapes & Cellmates
Herrgårn, Linköping
2006-11-17
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-11-21
Hemsida: www.mixtapescellmates.com

När jag först anländer till Herrgårn är det nästan så att jag vänder i trappan upp mot övervåningen, det är knappt en människa i konsertlokalen. Och jag som ändå var noga med att försöka anlända så tätt inpå spelningen det bara gick. Tur då att jag hittar litet bord att hänga vid, jag och min nyinköpta gyllene öl, den enda för kvällen för övrigt. Väntan på band kan ha sina fördelar, jag hinner stå och fantisera om vad det kan vara för typ av band som ska spela och baserat på det lilla jag redan vet om Mixtapes & Cellmates förväntar jag mig en schysst spelning.

Och det blir det också, utan tvekan. Mixtapes & Cellmates spelar ruskig vacker electropop med vackert ljudlandskap och dallrande nerv. Istället för en trummis har de en keyboardist som sköter all digital trumprogrammering, något som definitivt höjer lyssningsvärdet. Tyvärr bara några låtar in i framställning finner jag något som stör mig något otroligt och ofantligt. Jag har skrivit om det tidigare, och jag backar absolut inte i min uppfattning, men vad är det för fel på tillbakadragna och tafatta indiemänniskor?

Musiken är ju alldeles underbar, varför ser det då ut som om Mixtapes & Cellmates helst av allt skulle vilja sitta i någon källare, där ingen kan se dem, och komponera sin musik? Var de än vill vara så är det någon annanstans än på scenen på John Doe denna torsdagskväll. Mellansnacket är extremt tafatt och kroppsspråket hos bandet påminner om sekunderna innan man vågade gå fram till en tjej på ett mellanstadiedisco och fråga om hon ville dansa. Den enda som verkar ha någon uns stil är bassisten Matilda Berggren, även om också hon gömmer sig lite väl mycket i mörkret för min smak.

Jag förstår faktiskt inte grejen, ändå har jag har sett det så många gånger förut. Ta bara band som The Concretes, Radio Dept. och The Legends som exempel. Bra band, kassa liveartister. Nu är det inte fult lika illa ställt med Mixtapes & Cellmates som ovanstående band, men principen är den samma. Som ett rent musikaliskt framträdande är Mixtapes & Cellmates geniala. Som ett visuellt musikaliskt framträdande, alltså vad det innebär att göra en livespelning, är Mixtapes & Cellmates på gränsen till katastrofala.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Artisternas favorittomtar
Mixtapes & Cellmates (2009-01-01)
Mixtapes & Cellmates (2007-07-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner