Joyzine.se


Recension - Skiva

Procession
Destroyers Of The Faith, 2010
Skivbolag: Doomentia Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-05
Hemsida: myspace.com/processionburn

Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och således spelar det ingen roll att Chiles Procession spelar fetlagd och bitvis ganska imponerande doom när de ställer en sångare längst fram som fullständigt tar sig vatten över huvudet.

Felipe Plaza Kutzbach har nog en liten antydan till sångröst i grunden, men arrangemangen på den här skivan är långt mycket mer än vad han klarar av. Resultatet av att han pressar sin röst blir att det låter riktigt illa. Den stackars sångaren är ute och seglar i någon egen medioker värld medan hans bandkamrater hamrar fram svängig och ganska tung doom som inte skäms för sig. Det är sånginsatsen som drar ner allt. Leif Edling hade fnissat om någon skickat honom en demo med Kurtzbahs röst under Candlemass sökande efter ny sångare för ett gäng år sedan.

Följaktligen blir albumtiteln, en ordlek med Judas Priests klassiska ”Defenders Of The Faith” (1984), självuppfyllande. Procession raserar mer än de bygger upp och allt är en enda mans fel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Benno, 2011-03-07 22:18:11 (213.89.37.240)

Nollkoll. Den här skivan är bättre än allt Edling petat ur sig sedan Tales Of Creation. Sångaren är inte tekniskt skicklig men ändå inte sämre än mycket annat.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner