Joyzine.se


Recension - Live

Deportees
Storan, Göteborg
2006-11-11
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-11-14
Hemsida: www.deportees.se

Knappt har jag hunnit återhämta mig efter ett mörkt möte med The Brian Johnestown Massacre innan det är dags för, vad jag förmodar kommer bli, ytterligare en spelning av rang. Deportees är nämligen i stan ikväll och tar Storan i besittning strax efter midnatt. När jag, tyvärr något försenad, kliver in i konsertlokalen förflyttas jag återigen tillbaka till Stora Dans på Hultsfredsfestivalen i somras. Värmen börjar sprida sig i kroppen och ett leende cementeras på mina läppar, Deportees är samma gamla grymma liveband som jag minns dem.

Vad som gjorde Hultsfredsspelningen så bra var alla nya låtar bandet lät testa på publiken, nu är nya skivan ”Damaged Goods” ute och förutsättningarna något annorlunda. Men återigen, Deportees ska upplevas i liveformat, det är härmed förbjudet att ens tänka tanken på att jämföra live med, de i mina ögon något bleka, plattorna bandet släppt hittills. Förutom en ny skiva i bagaget kommer norrlänningarna även med en ny slagverkare modell hur-duktig-som-helst. Blicken fastnar minst lika ofta på honom som på övriga bandet, grabben har en skön approach och levererar riktigt schyssta och mysiga beats kvällen genom. Inga fel där inte.

Storan är för övrigt en lokal som passar ett band som Deportees som handen i handsken. Inredningen påminner om en grandios opera och den annars så stora yta som finns framför scenen är totalt belamrad med danssugna människor. Responsen från publiken är beundrandsvärd, det är fler än en gång som sångaren Peder Stenberg bara skakar på huvudet med ett leende större än Göteborg på läpparna. Det är bara att konstatera, kvällen är magisk och Deportees fortsätter vara ett av Sveriges absolut bästa liveband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Emmabodafestivalen 2010
Deportees (2009-05-28)
Deportees (2010-07-31)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner