Joyzine.se


Recension - Skiva

Ron Sexsmith
Time Being, 2006
Skivbolag: V2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-27
Hemsida: www.ronsexsmith.com

Är det möjligt att lyssna så mycket på en skiva att man tillslut inte kan skriva om den? Motsatsen är ju vanlig. Det finns nog inte en recensent som inte någon gång tvingats skriva om en skiva som han eller hon knappt hunnit lyssna på och inte haft ord att uttrycka om. Men att känna samma känsla efter massvis av lyssningar känns något suspekt. ”Time Being” har snurrat gång efter annan i takt med att jag fattat mer och mer tycke för den, men saknat ord att ta till för att recensera den.

Jag hade kunnat skriva om kanadensarens säreget vackra röst, om hur smakfullt sammansatta låtarna är eller om att här finns en handfull singer/songwriterhits. Men ingen ingång känns riktigt rätt. Som om Ron Sexsmith står lite över att beskrivas med banala recensentord. Hans lugna bitar svävar då och då ut i smygrockande partier som gäckande säger att jag aldrig kommer att kunna sätta ord på dem.

Jag har verkligen känslan av att de många lyssningarna, de många känslorna och det stora gillandet fått mig att tappa tråden mer och mer. Sådan här skrivkramp har jag sällan känt tidigare. Uppenbarligen går det att lyssna så mycket på en bra skiva att man tillslut inte har något att säga.

I brist på annat kan jag i alla fall lista favoritlåtar. Some dusty things, And now the day is done, Never give up, Cold hearted wind och Reason for our love kommer förgylla dit liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Hultsfreds vassaste band 2006
Ron Sexsmith (2006-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner