Joyzine.se


Recension - Live

The Elephants
Lórient, Linköping
2007-02-23
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.wearetheelephants.com

The Elephants hade kunnat önska sig något bättre förutsättningar. Klockan har blivit väldigt sent och Norrköpingsbandet Elmer har precis rivit av ett hejdundrans energiskt set som fått stora delar av publiken att dansa så det står härliga till. Resultatet blir att de i publiken som stannat kvar känns betydligt mer svårflirtade och svårövertalade när det väl är dags för Örebroelefanterna att gå på scenen.

Men skam den som ger sig, The Elephants verkar inte ha några som helst ambitioner att låta sig påverkas av att folk sitter ner i lokalen. Istället är det full fart underbart som gäller. Och se, efter bara några låtar är det betydligt mer folk som är uppe på benen. Särskilt svårflirtade är de inte egentligen, inte när det kommer allsång på tal. Säga vad man vill om sångaren Simon Persson, men trigga igång en publik det kan han.

The Elephants levererar annars en ganska snäll variant av punkrock med vissa grönbruna inslag av grunge. Självklart blir det så att man, om än inte alltid medvetet, jämför två band som spelar samma kväll. Där Elmer stod för enhetlighet, och en röd basker, står istället The Elephants för individualitet och rutig skjorta. Denna skjorta tillhör för övrigt frontmannen Persson, och nästan allt ljus faller på just honom. Det verkar nästan som om resten av bandet helt förlitar sig på att det är han som ska dra hela lasset. Kanske har gårdagens depåstopp i Motala, och den efterföljande natten, satt sina spår, vad vet jag, men lite mer framtoning från övriga medlemmar hade varit att föredra.

Trots alla försök med att elda igång, och ha kvar greppet, om publiken (inte ens en promenad ut i lokalen får någon nämndvärd effekt) börjar folket så smått att avvika innan The Elephants har lirat klart. I ärlighetens namn tror jag inte att det berodde på bandet, The Elephants gör en klart godkänd insats ikväll, folk var nog helt enkelt bara trötta och alkoholen hade säkert börjat göra sitt också. Nästa gång hoppas jag på bättre lokal och bättre speltid, då kommer säkerligen The Elephants bättre till sin rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Elephants ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner