Joyzine.se


Recension - Live

Junior Boys
Accelerator, Trädgårn, Göteborg
2007-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.juniorboys.net

Sist jag såg kanadensiska souldiscoakten Junior Boys var på en helt ödelagd Andromedascen på Arvikafestivalen 2005. Arrangörerna hade satt den dåvarande duon till att spela mitt på dagen och antalet åskådare gick nog att räkna på en hand allena. Men jag var där. Och bra var det inte. Ikväll är det lite andra förutsättningar, mörkret har lagt sig över Trädgårn’ och elektronisk souldisco är helt rätt som avbrott mot all annan brötig musik som har spelats under kvällen.

Jeremy Greenspan och Matthew Didemus är fortfarande en duo, men har kvällen till ära tagit hjälp av en livetrummis, något som ger det hela en liten extra touch av närvaro. Att kompa musik som i huvudsak består av ryckiga beats och slingriga slingor kan inte vara det lättaste, men så gott som varje litet slag sitter precis som det ska hela spelningen genom. Hur ska man beskriva Junior Boys musik då? Sexigt, utmanande och inbjudande, det kanske kan vara en början?

Senaste plattan, ”So This Is Goodbye”, släpptes i september förra året, en platta som tar vid där den kritikerrosade debuten “Last Exit” slutade. Matthew Didmus egensinniga programmerande och Greenspans metrosexuella röst guidar lyssnaren rakt in i en värld av lustar och förhöjd sinnesnärvaro. Folket som står framför scenen dansar likt i trans till kanadensarnas förhöriska rytmer. Inte ens ett debakel där Greenspan helt glömmer bort slutet på en låt kan rubba den gemytliga stämning som uppstått, ”ni har ju redan fått de schyssta delarna av låten, resten är ganska tråkig faktiskt” försvarar sig Greenspan med ett leende. Det här var precis vad jag behövde efter att ha spenderat en lång dag ståendes på hårda golv på Trädgårn’ i Göteborg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner