Joyzine.se


Recension - Skiva

Thunderstone
Evolution 4.0, 2007
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.thunderstone.org

Att folk inte tröttnar… Hur kan det fortfarande finnas en marknad för den här typen av standardiserad power metal? Jag förstår inte. Thunderstone är precis allt det du kan förvänta dig från ett power metalband från Finland. Det är ett evigt och anonymt riffande hit och dit, ostiga 80-talsorglar, stäm- och falsettsång och snabba solon. Allt utan någon som helst substans. Thundersone är som vilket annat dussinband som helst. "No clichés - just pure f****** metal" går det att läsa hos skivbolaget Nuclear Blast. Jo jag tackar, ni kan nog nästan förställa er hur pressbilderna ser ut…

När jag inte trodde att det kunde bli mer ointressant hittar jag något som måhända fortfarande är tämligen ointressant men i alla fall genererar ett gott skratt. Det visade sig att Thunderstone var med och tävlade i finska versionen av Melodifestivalen (hm, kan det ha något att göra med Lordis framgångar i fjol tro?). De slutade dessutom tvåa! Det är god humor det. Nu ska jag kanske inte vara allt för stursk och nedvärderande gentemot våra finska bröder, det är knappast med stolthet jag tänker tillbaka på hur band som Black Ingvars och The Poodels härjat runt i våra egna uttagningar.

Nej, ”Evolution 4.0” kommer att hamna direkt i papperskorgen efter avklarad genomlyssning. Kanske skulle en inbiten 16-årig power metalfantast som varken bytt sin slitna maidentröja eller tvättat sitt långa slitna hårdrockshår på åratal (fördomar, yeah!) kunna få ut något en den här skivan, men jag tvivlar starkt på att någon annan del av mänskligheten ens skulle bemöda sig med höjning på ögonbrynet åt Thunderstone och ”Evolution 4.0”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Thunderstone (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner