Joyzine.se


Recension - Skiva

Baron Bane
Love Cure All (CDs), 2008
Skivbolag: Stupid Dream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-06
Hemsida: www.baronbane.com

Love Cure All är i grunden en riktigt sval elektrodänga. Den liksom svävar fram genom rummet när hösten tar sitt bastanta grepp om tillvaron. Det är en bra låt, inga tvivel om det, men styrkan med den här singeln är de skepnader låten antar i sina remixer.

Sophie Rimheden får melodin att passa in på ett finkänsligt dansgolv på någon halvstroppig klubb, Tony Senghore är lite mer finkänslig än så med lättare vändningar och mindre bastant pumpande medan Aronsson (tillåt mig dra slutsatsen att det är skivbolagsdirektören själv det rör sig om) gör Love Cure All till något som passar på det sparsamt belysta dansgolvet på köttmarknaden i byhålan.

Det är rätt igenom samma melodi det handlar om och att den kan ta sig sådana diametrala olikheter men ändå behålla sin kärna och integritet är imponerande. Till och med den hårdaste technotolkningen som Slim Vic står för fungerar utan anmärkning. Jag brukar inte vara den som hurrar över remixer (oftast snarare stjälper än hjälper de), men här leder de faktiskt till ett ytterligare djup som befäster Love Cure All som en stark höstsingel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Stupid Dream Records
Baron Bane (2011-01-01)
Baron Bane (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner