Joyzine.se


Recension - Skiva

Baron Bane
LPTO, 2011
Skivbolag: Stupid Dream Records/Despotz Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-03
Hemsida: www.baronbane.com

Singeln My Slow World är den stora hitlåten. En helt fantastisk liten bit där den känslosamma, mässande refrängen ton för ton bearbetar sig in i skallen och sakta men säkert slutför hjärntvätten till det att man som lyssnare inte har något annat val än att kapitulera fullständigt inför dess briljans.

Den smittande melodin, de drömska ljudslöjorna och Ida Longs uppfordrande stämma. Alla är de faktorer som hjälper till att lyfta låten mot himmelen. Jag sitter med ett saligt flin och fingrar på repeatknappen.

My Slow World är dock ganska ensam av sitt slag på ”LPTO”. Just på det viset att den trots sina fem-minuters speltid är den låt som kommer närmast ren pop. Annars pysslar Baron Bane mycket med utdragna elektroniska landskap som de utan att ha någon som helst brådska utforskar grundligt. Det blir lågmälda, ofta stegrande ljudkulisser av det hela. På intet sett dåligt, men en helt annan grej än i den explosivt slagkraftiga singeln.

Som helhet kräver ”LPTO” därför ganska mycket tid. Men den som söker skola finna som det så tjusigt heter. Visst är det lågmält, men det är också synnerligen intrikat när gruppen, som gärna kallar sin musik för indietronica, bygger stämningar. ”LPTO” blir en utmärkt skiva för kontemplation och reflektion. Ett välbyggt musikkollage som förtjänar att höras.

Men när jag sätter ihop playlists för sommarnätterna. När ruset fortfarande är ihållande och solen sakta men säkert håller på att stiga mot himlen medan man ligger på balkonggolvet och undrar vad det var som egentligen hände. Då är det bara My Slow World som föräras plats.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

TÄVLA med Stupid Dream Records
Baron Bane (2007-01-01)
Baron Bane (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner