Joyzine.se


Recension - Skiva

We Live In Trenches
Modern Hex, 2010
Skivbolag: P.Trash Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-01
Hemsida: www.weliveintrenches.com

Hur många band har ni inte hört snacka om att de vill fånga livekänslan på sina skivinspelningar? Ganska många eller hur. Men hur många band har ni egentligen hört lyckas med en sådan mission? Inte alls lika många, eller hur.

Just därför blir jag överlycklig när ”Modern Hex” spinner runt. We Live In Trenches har inte bara lyckats fånga livekänslan, de låter rent av som att det står i mitt vardagsrum, så tätt inpå mig man bara kan komma, med volymen uppskruvad till elva och mord i blicken. Det här låter så mycket live det bara kan göra på platta och det är oerhört befriande.

We Live In Trenches har en furiös attack i sitt lir när de levererar. Det låter verkligen som om det sprutar blod om fingrarna när de hetsiga riffen mals fram och svänget är konstant rakt igenom hela plattan (utom i en saggig bit i mitten som drar lite får mycket åt doom-hållet). Det är fränt, fräscht och grymt bra på en och samma gång.

Det närmaste jag kan komma som referens till den här smutsiga aggressionsattacken är Breach som de lät på sin svanesång. Här handlar det om samma dedicerade intensitet och liknande typ av distat riffande. För att inte snacka om att Ulf Stöckel har en röst som inte alls skäms för sig sida vid sida med Tomas Hallbom. Tänk Breach i ett punkdoftande samlag med stonerrock och ni får i alla fall en fingervisning om hur We Live In Trenches låter.

Att låtarna kommer bort lite i ett sådant här sammanhang är däremot naturligt (även om jag tycker det är hur fräckt som helst när basisten Anna Knutsson luftar strupen i titelspåret). ”Modern Hex” handlar mer om en våldsam överkörning, en ostoppbar enhet, än regelrätt imponerande låtar. Jag brukar se sådant som en svaghet, men inte i det här fallet. Gruppen behöver inga hitlåtar för att imponera, det räcker med den våldsamma liveenergin.

Efter att ha umgåtts en längre tid med ”Modern Hex” blir det ännu lättare att svara band som påstår sig låta live på platta med ett simpelt, ”nej, det gör ni inte alls, lyssna på We Live In Trenches och lär!”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Mikael Mjörnberg
We Live In Trenches (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner