Joyzine.se


Recension - Demo

Johnny Goes J
Flying away from madness
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: www.johnnygoesj.com

Johnny Goes J , namnet är mig bekant. Följebrevet avslöjar att bandet har sin gemensamma bas i Göteborg och då är det kanske inte så konstigt att man har hört talas om dem. Aldrig hört dem dock. Apropå följebrevet, och främst då angående temat på skivan, gränsen mellan ambitiös och pretentiöst är hårfin.

Anonymt, tråkigt och sviktande sång. De är de första intrycken efter att ha kommit halvvägs genom första låten, Salvation, som för övrigt har en väldigt malplacerad inledning. Hoppas nästan lite grand att grabbarna ska jobba ikapp den dåliga starten och det gör de faktiskt! Redan i andra låten, Soul And Bone, visar bandet upp betydligt mer bredd och uppfinnelserikedom, även om jag tycker att 6 minuter är i lite längsta laget. Även sången är betydligt säkrare än i öppingsspåret.

Trejde och fjärde låten går lite i samma stuk, någon form av halvballader, även här sköter sig sångaren/gitarristen Johan Sandqvist bra. Inte klockrent men helt ok. Kan fortfarande för mitt liv inte förstå valet av förstalåt på skivan. I I Come Alive, skivans femte spår ändrar Jonny Goes J riktning igen. Nu blir det lite mer pop av det hela. Det finns dock en riktigt snygg tempoändring i mitten på låten, riktigt, riktigt snygg. Från pop tas sedan klivet till tyngre grejer, skivans klart bästa spår, What If, faller mig betydligt mer i smaken än de tidigare låtarna. Här blir det lite mer mörker, mer tydligt desperation. Avslutningen på skivan går tillbaka till halvballadform, Koma är en ganska lugn och finstämt liten bit.

Johhny Goes J har helt klart potential, men når inte riktigt dit, inte just nu iallafall. Det finns bra element i alla låtar men sammansättningen känns inte helt lyckad. Ambitionen finns säkert där men nu befinner de sig på fel sida gränsen, det hela blir lite för pretentiöst för min smak. Skivan är också väldigt spretig, det känns inte som om grabbarna har bestämt sig riktigt för vad de vill göra, vilken sorts musik de vill spela. Sådant drar också ner betyget aningen. Ett betyg som inte kommer att bli allt för högt denna gång men jag ser ändå fram emot att få höra hur Johnny Goes J kan utvecklas till nästa släpp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner