Joyzine.se


Recension - Skiva

Torpedo
From Russia With Love (CDs), 2007
Skivbolag: Knievel
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-09
Hemsida: www.torpedo.se

Det var tack vare det eminenta släppet av Tiger Lou-albumet ”The Loyal” som jag först fick upp ögonen för Pontus Levahn och Erik Welén, båda medlemmar i det liveband som stöttade Tigern på dennes turnerande efter just ”The Loyal”. Efter lite grävande hittade jag så fram till ett annat projekt som innehöll dessa två herrar, nämligen indierockbandet Torpedo. Raskt fick jag tag på lite låtar och sedan dess har jag varit fast. Tänk Convoj möter Bloc Party, energisk gitarrock när den är som bäst.

Det här var för nästan två år sedan, sedan dess har jag inte hört mycket från detta band som kommit att räknas bland mina favoriter. Lite rykten, bland annat om att en fullängdare var på gång men att det saknades skivbolag, men först nu verkar det finnas lite substans bakom det hela. From Russia With Love är första singeln från albumet ”In The Assembly Line” som släpps i början av november.

Nu är det ändå med en viss tveksamhet som jag tar mig an denna första singel, From Russia With Love har jag nämligen haft liggandes på burken sedan jag ”upptäckte” bandet. Förvisso i en något mer avskalad demoversion, men låten har en given plats i min playlist. Frågan är vad som har hänt med låten nu när den fått sig något av en facelift.

Jag kan säga så här, det From Russia With Love har tjänat i ljudbild har den tyvärr tappat i råhet och känsla, utan att för den sakens skulle ha degraderats till en dålig låt. Den har snarare gått från fantastisk till väldigt bra. Såldes kan jag andas ut. Desto mer intressanta är de två tidigare outgivna låtar som också är med på singeln., Komputerized Love och Turn In Time. Torpedo har skaffat sig ett trademark som är lätt att känna igen, både du och jag kommer gilla ”In The Assembly Line” när den dyker upp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Den Stora Sömnen
Torpedo
Torpedo (2007-01-01)
Torpedo (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner