Joyzine.se


Recension - Live

Santa Maria
Herrgårn, Linköping
2007-02-22
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-02-27
Hemsida: www.slottet.eu/santamaria

Det är med tunga steg jag vandrar, i den minsta lika tunga snön, genom isande kyla i riktning mot Herrgårn. Santa Maria står för underhållningen ikväll, där Maria står för Maria Eriksson, tidigare sångerska i The Concretes och Hekki.

Varför jag skriver tunga steg är för att jag har sett The Concretes live. Skön musik men det var tyvärr inte den som lämnade bestående men i själen. Jag har aldrig sett en frontfigur bete sig så totalt oengagerat och på gränsen till flyktbenäget som Maria Eriksson gjorde under det tillfället. Varför går jag ikväll då? Alla förtjänar en andra chans heter det väl?

Och tro det eller ej, jag tycker mig se något av ett uns bättre scennärvaro hos damen med den vackra rösten. För kvällen dessutom iförd ett hårband som påminner om den japanska flaggan. Maria Eriksson pratar faktiskt med publiken vid ett flertal tillfällen, tar rent av några stapplande danssteg, men någon tillstymmelse till leende ser jag aldrig. Nåväl, man kan inte få allt. Må så vara att Eriksson inte är en naturlig solstråle, skriva smarta poplåtar kan hon i alla fall.

Det är en sällsam värme som sprider sig från scenen ikväll, det går helt enkelt inte att inte att börja dra på smilbanden när Maria Eriksson och Santa Maria Band drar igång de mer energiska bitarna. Ett band som för kvällen inhyser både ett och två välkända ansikten inom musikvärlden. Markus Krunegård från Laakso hanterar piano och gitarr, bakom trumsetet hittar vi Doktor Kosmos-bekante Henrik Svensson.

Tyvärr går det lite väl lång tid mellan de rent genialiska bitarna, och de som bara är sådär lagom sköna. Inledande Pill får den kalla vintern att bli till rosdoftande vår och det avslutande psykadelikabreaket, innan det otroligt tafatta extranumret, lämnar en bara förstummad. Jag hade inte för mitt liv kunnat tro att det, vid första anblick, fanns sådana destruktiva krafter hos någon som allt för ofta kämpar så febrilt för att utstråla just ingenting.

Santa Maria lämnar en skön eftersmak i såväl munnen som öronen. Önskan att vara indiesvår finns kvar, men ytan börjar krackelera. Kanske är det den ljuva, bubblande, popmusiken som febrilt försöker ta sig ut? Hur som helst, är du ute efter en dos avslappnad men ändå kontrollerad eufori, då är Santa Maria en artist för dig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner