Joyzine.se


Recension - Demo

Cheerleader
Seven nights in Soho
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-09
Hemsida: www.cheerleadersthlm.nu

Det har gått fort för rockbandet Cheerleader. Trots dess korta existens på dryga året har de ändå hunnit med att spela in ett antal demos (bland annat med Thomas Skogsberg) och turnerat i England. ”Seven nights in Soho” är ett hopplock av två demos och jag antar att den är ganska representativ för bandets sound.

Att bandet hittar influenser så långt tillbaka som på 60- och 70-talet hörs tydligt. Men förutom Stooges och MC5 nämner Cheerleader även mer nutida inspirationskällor som Mötley Crüe och Monster Magnet. Till detta skulle jag vilja lägga en lite snabbare och smutsigare version av Highwaymen. Det står hur som helst klart att det högintensiv rock det handlar om.

Jag tycker tyvärr inte att musikanterna når hela vägen fram. Även om det är välspelat och finns en god tanke bakom blir det hela för lamt. Musiken stampar i någon form av mesträsk utan att komma någonstans. Jag tror inte att det är så, men det låter som om killarna inte har vågat ta i ordentligt i studion. Rock måste ha mer klös än så här för att fungera.

På framtidsagendan för bandet står bland annat en ny inspelning med Thomas Skogsberg. Det är möjligt att en riktigt fet Sunlight-produktion skulle hjälpa Cheerleader. Det är ju främst ljudet och mjäkigheten de fallit på så här långt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner