Joyzine.se


Recension - Live

Comeback Kid
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.comeback-kid.com

För att se ut som ett gäng nördiga campare, iförda avklippta jeansshorts, är Comeback Kid förvånansvärt kul att titta på. Publikuppslutningen är inte den bästa i den tidiga timmen och många tittar bara på kanadensarna i väntan på något annat, men de bjuder ändå på en klart stabil spelning.

Orkestern, som faktiskt bär samma namn som ibland används för att beskriva den amerikanske expresidenten Bill Clinton, uttalade innan konserten att de gillar att ha publiken på scen, galna stagedives och crowdsurfing. Mycket till sådant blir det inte då den väldiga estraden och fotodiket gör det till en omöjlighet, men sångaren Andrew Neufeld gör sitt bästa för att elda på åhörarna och röja sönder scenen. Ju längre konserten pågår ju mer kroknar hans skrikstämma, men han fortsätter envist att studsa runt som en tätting bland sina headbangande bandmedlemmar.

Den hardcore bandet står för är annars som klippt och skuren för ett ösigt framträdande. Comeback Kid väljer bort mycket av vad melodier heter och lutar sig istället mot ett furiöst driv. Det funkar bra, i en halvtimme ungefär. Mot slutet börjar det bli en aning enahanda och när de tillslut kliver av scenen för att lämna plats åt Tiger Army (gäsp) på scenen bredvid känns det som om jag har fått mer än nog. En trevlig bekantskap var det hur som helst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Union Square

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner