Joyzine.se


Recension - Skiva

Siren On
Piano Sparkling, 2009
Skivbolag: Silver Tree Records
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-09-27
Hemsida: www.sirenon.com

Jonna Enckell är en svensk sångerska som även driver det egna skivbolaget Silver Tree Records som hon släppt denna skiva på. Detta är hennes andra skiva. Hon blandar piano med elektroniska inslag och kombinerar detta med opera och lyckas skapa sitt egna sound.

Musiken är filmisk ibland och skulle göra sig utmärkt i någon fantasy-film, men nackdelen är att den lyckas bli enformig, ointressant och ospännande. Det finns inget i musiken som berör. För mig blir hon endast en okej sångerska i mängden. Det är som att hon inte förmedlar något budskap med sin musik. Jonna försöker helt enkelt göra något storslaget som endast blir lamt och tråkigt. Hennes röst är absolut bra och hon har sitt eget speciella sound och är definitivt musikalisk, men ändå: det berör fortfarande inte.

Det finns dock ett bra spår: Piano Sparkling. Den är vacker och fungerar. Jag tror hon skulle göra sig bättre med mindre instrument, ännu mer avskalat och med en akustisk gitarr till. Hennes sångröst och musikalitet väger upp betyget till en tvåa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonna Enckell (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner