Joyzine.se


Recension - Skiva

Estrange
Interim, 2006
Skivbolag: Life Is Painful Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-02
Hemsida: www.estrangemusic.com

Det vore synd att påstå att svenska Estrange är en orkester som arbetar snabbt. Debuten ”A Beginning” släpptes lös 1996 och när ”Interim” nu når skivdiskarna är det inte mer än orkesterns andra ansträngning. Tio år mellan skivsläppen borde ha gjort att de som en gång gillade debuten glömt bort bandet för länge sedan och tyvärr kommer nog inte särskilt många nya fans frälsas i och med det här skivsläppet.

Estrange har i grund och botten ganska justa harmonier att arbeta med, men de brottas konstant med problemet att musiken blir alldeles för såsig. Vare sig det handlar om laidback mjuksynth eller mer popiga dansdängor är det ganska tråkigt att lyssna på ”Interim”. Gruppen försöker mejsla fram en egen variant av synthmusiken men gör det i en alldeles för slö kostym. Det händer aldrig något, tänder aldrig till.

Dessutom känns plattan ganska otidsenlig. Inte för att det är viktigt att som alla andra följa hyper och trender, musik kan vara väldigt bra ändå. Men Estrange tycks leva kvar på ett ganska blaskigt 90-tal och det är inte särskilt roligt. Den närmsta referensen jag kan komma upp med är ett oengagerat Depeche Mode och då förstår ni ungefär hur engagerande det är att lyssna.

En och annan bit fungerar och harmonierna är som sagt tilltalande, men för att synthmusik ska fungera på allvar krävs mer distinkta linjer och en större glöd. Får jag bestämma blir det inga fler skivor för Estrange. Men å andra sidan, år 2016 lär jag ändå ha glömt bort att bandet existerar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skivan som förbryllade precis alla

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner