Joyzine.se


Recension - Live

Peter Morén
Emmabodafestivalen
2010-07-29
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2010-08-01
Hemsida: myspace.com/petermorn

Den enda gången jag kommit i kontakt med Peter Morén är genom konstellationen Peter Bjorn and John. Det här är ingenting, ingenting, som Peter Bjorn and John. Mer klassiska instrument än elektroniska och på ren, skär svenska. Inledningsvis är spelningen något trevande, stillsam och soulig, men intensiteten ökar och det bjuds på både Orup-vibbar och en hederlig The Doors-orgel.

Det är inte mycket till publikrespons, men det är kanske för mycket begärt en tidig, regnig torsdagseftermiddag. Musikerna är stabila men aningen anonyma medan allt ljus är på Peter Morén själv, som brukligt antar jag. Han är dessutom en riktigt bra sångare, vilket jag inte reflekterat över när jag lyssnat på bandet han är medlem, men på gränsen till sliskig.

Jag vill inte alls påstå att det är tråkigt, men publiken verkar vara av en annan åsikt och glesnar allt mer. Inte positivt. Det kan vara för att bandet efter ett tag låter mer som att de jammar och flummar än, som i början, spelar kompetent och tilltalande. Ett plus till den inledande halvan jämnar ut sig med ett minus för den andra. Ett plus extra till den fantastiska låttiteln Den vilda andens sång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peter Morén (2008-01-01)
Peter Morén (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner