Joyzine.se


Recension - Demo

What Tomorrow Brings
This You Owe Me
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-19
Hemsida: myspace.com/whattomorrowbringsfbg

Det blir nästan lite pinsamt. ”This You Owe Me” är som en lite halvdant utförd marknadsföringskampanj för att sälja en vara som till och med producenten vet håller lägre klass än konkurrenterna på marknaden. Men de tiger stilla och hoppas på att konsumenterna är så dumma att de ska lockas av den polerade ytan.

What Tomorrow Brings är en klon, ett gäng efterapare som försöker vinna billiga poänger på andras framfart och som tänker fem gånger extra utifrån marknadssynpunkt istället för att använda hjärtat när de skriver sin musik. De gör en stor affär av att vissa av medlemmarna figurerat i By Night och Sonic Syndicate (att det skedde innan någon av orkestrarna sprattlade till och började göra namn om sig med viktiga skivsläpp etcetera utelämnas naturligtvis) och spelar popmetal som får Dead By April att framstå som ett värsta klassens death metalgäng.

Nu ska ni missförstå mig rätt. Det är absolut inget fel på popmetal, de två musikstilarna kan korsas fram och tillbaka på väldigt många tilltalande sätt. Men all musik måste komma från hjärtat snarare än utifrån kalkyler på papper om hur många plattor man skulle kunna sälja om man landade ett skivkontrakt. Det är nämligen känslan när jag lyssnar på What Tomorrow Brings.

Konceptet är ungefär detsamma som hos Dead By April, skillnaden är dock att här ligger allt vad skrik heter så lågt mixat det bara går. Allt för att inte väcka anstöt hos en enda lyssnare. Resultatet blir att ett ord som smörigt knappt räcker till för att beskriva det hela. Det hela är så gulligt tillrättalagt att det bara blir för mycket när de textmässiga ambitionerna adderas på toppen. Det blir som sagt mest pinsamt i Falkenbergarnas jakt på en storkarriär.

”This You Owe Me” är naturligtvis klanderfritt utförd och snyggt producerad. Men den är så fruktansvärt själlös att det nästan inte går att ta på allvar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner