Joyzine.se


Recension - Skiva

Marilyn Manson
Born Villain, 2012
Skivbolag: Hell, Etc/Cooking Vinyl
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-05
Hemsida: marilynmanson.com

Hela konceptet Marilyn Manson börjar kännas väldigt daterat vid det här laget. Den initialt så upprörande chockfaktorn har för varje skiva svängt över till något...well, i brist på bättre ordval, vardagligt. Marilyn Manson chockar eller förargar knappast någon längre och musikaliskt har han med falnande kvalitet släppte samma skiva om och om igen lite för länge nu.

Från honom själv heter det så klart att ”Born Villain” är något alldeles speciellt, tillbaka till rötterna och mindre trendkänsligt än något annat han har spelat in genom karriären. Ändå låter plattan som ett nytt Marilyn Manson-album. Inte mer. Inte mindre. Jo, lite mindre förresten, det är långt mellan de riktigt vassa låtarna.

Den gamle chockrockaren lunkar sig fram genom fjorton spår som bär hans övertydliga signum, men som saknar trycket och refrängerna från de låtar som en gång i tiden hjälpte till att lyfta honom till den position han en gång hade och nu allt mer börjar tappa. Som skiva betraktad är ”Born Villain” faktiskt inte mer än trött.

Men guldkornen finns. Slo-mo-tion svänger på ett juste sätt och är plattans tveklöst främsta stund, det suggestivt basdrivna spoken word-experimentet The Gardener förtjänar också ett omnämnande och bonusspåret, Carly Simon-covern, You're So Vain med Johnny Depp på gitarr är snyggt. Men annars är det långt mellan höjdpunkterna.

Att Marilyn Manson ska headlina Metaltown till sommaren känns mest bara väldigt trött.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Den sociala medierevolutionen och festivalsommaren
Genom eld och lågor!
Marilyn Manson (2009-01-01)
Marilyn Manson (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner