Joyzine.se


Recension - Skiva

Get Fuzzy
S/t, 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-23
Hemsida: myspace.com/getfuzzymusic

Bandnamnet säger mycket men inte allt. Get Fuzzy förkovrar sig på sitt egensläppta och självbetitlade album i rockmusik som har en nära och intim koppling till den riktiga fuzzen, men låter för den sakens skull inte bli att flörta med funk och lite mer radiovänlig rockmusik.

Trion vill väl, men lyckas aldrig riktigt. Musiken som kavlas ut genom de sju spåren på ”Get Fuzzy” känns på något sätt lite för billig. Leon Fernandez sjunger lite som en Harry McVeigh (White Lies) som inte vågar sticka ut. Det finns en darrande nerv som skymtar förbi då och då, men den får aldrig det fäste som skulle behövas och Fernandez sjunker ner i ett läge som är långt ifrån dåligt, men heller inte särskilt engagerande.

Engagerande är annars ett ord som jag gärna tar fasta på för att beskriva Get Fuzzy. Att det finns ett engagemang hos musikerna råder det ingen tvekan om, men de lyckas inte förmedla den vidare till oss lyssnare. Däri ligger problemet med den här skivan. Musiken och tanken är det annars inget större fel på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


12 stitches, 2010-06-28 13:17:21 (81.228.147.200)

håller med, de suger

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner