Joyzine.se


Recension - Skiva

Dead Eyed Sleeper
Through Forests of Nonentities, 2009
Skivbolag: Supreme Chaos Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-12
Hemsida: www.deadeyedsleeper.com

Det är en av de största lögnerna och mytbildningarna inom musikbranschen att krångligt och tekniskt överkompetent skulle innebära bättre. Precis som allt annat i livet blir death metal som allra bäst om den görs så enkelt som möjligt och utan allt för snirkliga tankegångar. Att majoriteten av genrens utövare inte förstått en sådan grundläggande sanning är förstås bara att beklaga.

Med den här inledningen begriper ni att Dead Eyed Sleeper är en samling oerhört skickliga death metalmusiker som ställer väldiga krav på sig själva och sitt låtskrivande och som just därför har konstlat till allt på ”Through Forests of Nonentities” både en och två gånger för mycket. I takt med att tempo, takt och stämning växlas fram och tillbaka försvinner allt som kunnat stavas intressant längre och längre bort. Dead Eyed Sleeper vill enligt egen utsago skriva de bästa låtarna de bara varit förmögna till, men mitt i denna intensiva vilja har de gjort det motsatta. Att hålla saker enkelt är en dygd. Långa obegripliga brottstycken av death metal är inte enkelt.

Samtidigt är musikerna så skickliga rent tekniskt att musiken mest blir statisk. Utan ett givande låtmaterial eller levande framförande kan inte ens ett tematiskt upplägg (förvånad någon?) rädda skivan. Dead Eyed Sleeper uppfyller i sin strävan att göra det perfekta varenda klyscha som finns om insiktslösa metalmusiker med förstora bandtröjor och det är förmodligen också det enda underhållande med den här skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner