Joyzine.se


Recension - Skiva

Slaraffenland
We’re On Your Side, 2009
Skivbolag: Rumraket
Av: Eva Linde
Publicerad: 2009-11-22
Hemsida: www.slaraffenland.net

Slaraffenland, jag vet inte hur man ska uttala det för att det ska låta sådär drömmande och fint som det säkert är meningen att det ska låta. Men så är ju bandet också från Danmark, ett land jag kanske inte främst förknippar med vackert uttal. Slaraffenland refererar till ett fantasiland, ett bekvämt paradisland, "the land of milk and honey" och det är inte för inte som man bara måste ta upp det när man lyssnat på deras album "We're On Your Side".

Det är ingen tvekan om att Slaraffenland vill komma åt ett drömmande tillstånd, ett sound som får en att glömma vardagsbekymren och utan kraftansträngning komma bortom det världsliga. De lyckas också på ett imponerande sätt övertyga oss om detta – att det är det de vill alltså.

Men om jag på allvar ska svepas med, drömma mig bort och glömma allt runt omkring, måste det finnas någonting som griper tag och som ger en känsla även efter att musiken tystnat. Det lyckas inte Slaraffenland med. Det är ett vackert album och de gör egentligen inga fel. Sången som de skiftar mellan sig är lågmäld och alternativt inne just nu, melodierna är snyggt producerade och albumet hålls värdigt samman genom deras elektroniska sound och brassintrument. Men i ett land av mjölk och honung blev det till slut alldeles för segt och klibbigt. Då ger det ändå mer att lyssna på valsång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner