Joyzine.se


Recension - Skiva

Wolfhead
S/t, 2011
Skivbolag: Doomentia Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-08-16
Hemsida: myspace.com/wolfheadband

Döm inte boken efter titeln och omslaget. Kolla bara på omslaget till spanska Wolfheads debut och säg inte att du genast tror att detta måste vara heavy metal enligt standardformulär 1A. Speciellt med titlar som Sons of Asgard och Doomed Faith.

Men nix pix, det här är ta mig tusan doom metal med spår av både Alice in Chains (speciellt när gitarrerna slår av disten och kör clean tone i Journey by the Shaman’s Hand och Monster Magnet. Och i kalasröjiga Cul de Sac lägger vi i Motörhead-växeln!

Wolfhead har helt klart bestämt sig för att inte göra en för enkelspårig skiva, samtidigt som den inte spretar för mycket heller. I tidigare nämnda Doomed Faith känner fans av Trouble och Candlemass igen sig. Och sista spåret, en akustisk cover på Pink Floyds Wish you were here, överrumplar mig fullständigt med sin nakna sårbarhet i framförandet.

Udda nog så spelades skivans sex låtar (!) in mellan oktober 2008-december 2009 (!!). Låg bandet på latsidan eller har bara skivbolagen inte upptäckt den här lovande gruppen förrän nu? Nåväl, tack och bock för att äntligen får höra denna superba skiva nu!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner