Joyzine.se


Recension - Live

Ingenting
Accelerator, Trädgårn, Göteborg
2007-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.nadazipp.se

[Ingenting] har två lägen. Jättebra och jättedåligt. Jag har haft den tvivelaktiga förmånen att uppleva båda. Ikväll presenterar bandet ytterligare ett läge, övermodigt. För så känns det. Som om [Ingenting] tar allt för givet. De kom in som ersättare till Kate Nash, alltså via det klassiska bananskalet, och borde vara sjukt nöjda och taggade att få spela på en festival som Accelerator, som ändå har ganska stort streetcred. Men icke. Det finns inte en tillstymmelse till glöd eller engagemang.

Och då är det svårt att få något toppenbetyg, när man ser ut som om tiden på scenen mest är till en plåga och frambringande av tristessrelaterat lidande. Tillråga på allt är inte spelskickligheten på top den här kvällen heller. Taffligt med många spelfel, hörbara spelfel. Om det beror på nervositet döljer bandet det väldigt väl, om det beror på att de inte repat tillräckligt inför giget stödjer det bara min tes om allmän arrogans, vilket är synd. För publiken är på. Folket är riktigt danssuget efter att tidigare ha fått sig en rejäl brittslyngelrockdos av Jamie T.

Sedan var det, det här med låtval. Visst, [Ingenting] är ganska varierade på skiva, med både riviga bitar och subtilt långsamma, men live tycker jag ändå att fokus borde ligga på det material som får folket att dansa. Med det vill jag inte ha sagt att man bara ska spela hitsen eller de mest tillgängliga låtarna, man får gärna blanda, men [Ingenting] gör tvärtom. De kör de mest svårtillgängliga låtarna och blandar bara tillfälligt in de som folket vill höra (som Julia till exempel). Och ingen Punkdrömmar, det är ett kardinalmisstag att skippa en så bra låt! Nej, det här var sannerligen varken öron eller ögongodis, skärpning till nästa gång!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Neverstore
Från Samtid till Paradise
Ingenting (2006-10-19)
Stefan Sundström (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner