Joyzine.se


Recension - Skiva

Billy Idol
Happy Holidays, 2006
Skivbolag: Bodog Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-19
Hemsida: billyidol.net

Nog för att Billy Idols nasala sätt att sjunga har en stor potential. Det spelar ingen större roll när han vägrar att göra något utöver det vanliga med sina gedigna röstresurser. Hela ”Happy Holidays” är slött, nästan oengagerat sjungen. Inte alls vad man vill höra på en förväntad stämningshöjare i juletid.

Samma omdöme gäller för hela skivan. Allt är oklanderligt framfört, men ack så själlöst. Osvängigt och i total avsaknad av integritet böljar musiken fram genom 17 spår. Platt är bara förnamnet när Billy Idol tolkar stora delar av den amerikanska jullåtstraditionen. ”Happy Holidays” är lika stämningsskapande som ett paket rå bacon. Till och med Coca-Colas försök att konkurrera ut julmusten, medelst klämkäck storhelgsmusik och blinkande lampor känns genuint i jämförelse.

När Idol fallerar med att skapa julstämning lever han istället på att göra lite annorlunda versioner av vissa av melodierna. De flesta görs i någorlunda vanliga versioner, men några bitar – bland annat Santa Claus Is Back In Town – begåvas med en förhållandevis rockig tomtedräkt. Vilket faktiskt, absurt nog, höjer skivan en aning.

Vad Billy Idol bjuder på för låtar? Det gamla vanliga med White Christmas, Silent Night och Winter Wonderland. Men även jokrar som Blue Christmas och Run Rudolph Run. Mest minnesvärt är dock att Frosty The Snowman återigen visar sig låta som ledmotivet till Trasdockorna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julskiva och julskinka

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner