Joyzine.se


Recension - Skiva

Songs For The Sleepwalkers
Our Rehearsed Spontaneous Reactions, 2012
Skivbolag: Paper Wings Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-01-19
Hemsida: www.songsforthesleepwalkers.com

Med utgångspunkt från de skiftande årstiderna försöker Andrea Caccese, som döljer sig bakom det dramatiska artistnamnet Songs For The Sleepwalkers, skapa känslor. Och visst, den här plattan är känslosam så det förslår långa stunder, men så mycket mer än så är den tyvärr inte.

På något vis blir bandnamnet en självuppfyllande profetia. Caccese skapar stämning med akustisk gitarr, minimalistisk instrumentering och försiktigt trevande sång. Men eftersom inga av låtarna byggs upp kring särskilt intrikata melodier eller har tillräckligt fängslande arrangemang blir det mest sömnigt. Skivan snurrar, men griper inte tag när melodierna lunkar fram.

Utan att vara inne och tangera eller apa efter snuddar sånginsatsen stämningsmässigt vid så vitt skiljda referenser som Tom Waits och David Fridlund. Där finns det en snygg vibb, men det räcker tyvärr inte.

Det blir ett ljudlandskap mer än imponerande låtar och efter några lyssningar känns det som att den här minimalistiska popmusiken är lite för grund. När man väl förstått stämningarna det första varvet finns inte så mycket mer att upptäcka. Songs For The Sleepwalkers känns därför ganska passande som namn för projektet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner