Joyzine.se


Recension - Demo

Swedish Shoes
S/t
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-05-19
Hemsida: myspace.com/swedishshoes

Ola Angleby på sång och Joakim Näslund på gitarr, utgör tillsammans Swedish Shoes. Ett band från Stockholm bildat i januari, och som alltså inte ens har ett halvår på nacken. Men en EP, eller om det ska kallas demo, har man lyckats spela in under den här tiden. Liksom att vara förband till numera väletablerade Hajen.

Det är lika enkel musik som man hade kunnat ana. Enbart en gitarrist och en sångare erbjuder inte, åtminstone i det här fallet, så mycket variationsmöjligheter. Lite handklapp och stämsång här och var är den extravagans som erbjuds. Annars är det akustisk, avskalad, lugn och snäll pop med texter där känslor är huvudtema. Lagom gnälligt och melankoliskt över de fyra låtarna. Finstämt plockande, förutom i crescendona där gitarrspelet intensifieras lite mer. Refrängen i Two birds har något som lyfter ett snäpp över resten av demon och på något sätt känns igen. Kanske är det en tidigare väl beprövad ackordföljd som används, som redan har funnit en plats i mig. Det påminner lite om hur Elmo lät som tonårig, osignad artist. Bra hursomhelst.

Ja, det finns faktiskt inte så mycket mer att säga om det här, åtminstone inte något som motiverar en längre text. De fyra spåren flyter samman i snarlikhet och det saknas enkelt sagt en hel del innan det här kommer att bli riktigt intressant. Lagom fint att lyssna på redan nu är det, och några kvaliteter bland sång- och gitarrinsatser går att hitta. Men samtidigt är det alltför tunt och långtråkigt. Fyra spår räcker gott och väl, och till nästa gång måste det byggas vidare på alla plan. Trots allt har Swedish Shoes bara spelat i ett halvår, så man ska väl inte vara för hård. Men ett tips till bandmedlemmarna är att framöver våga utmana såväl sig själva som sina lyssnare betydligt mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner