Joyzine.se


Recension - Skiva

LOK
Naken, blästrad och skitsur, 1999
Skivbolag: Stockholm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.myspace.com/lokpest

Hardcorekillarna från Göteborg har nu släppt sitt debutalbum och det har fått namnet, "Naken, Blästrad och Skitsur". Även om det är början av 1999 så kan man förutspå att det kommer att bli det bästa skivnamnet under året.

Martin (sång), Daniel (bas), Johan (trummor) och Thomas (gitarr) öser här oavbrutet i 12 långa härliga spår. En av höjdarna är första singeln Lokpest som verkligen får en att vilja hoppa framför sin stereoanläggning när man drar på, på bra volym. Men vad betyder egentligen Daniel frukost ska ha betalt som Martin sjunger precis i låtens intro?

Hitsingeln Lok står när de andra faller tyckte man ju var en enormt bra låt när den kom men efter att ha lyssna på plattan så tycker jag att det är ett av de blekare spåren. Inte att det är dåligt men att det är många låtar som överglänser det. I låten Tommys Ponny får vi dessutom höra Stefan Ljungqvist presentera grabbarna och en underbar dubbelkagge av Johan på trummorna. Men den riktiga höjdaren är Skrubbsår som har allt. Man kan inte slita sig från den låten helt enkelt. Klockren refräng och fyndiga verser. Varenda låt har små fyndiga mellanspel som bör njutas och det faktum att Martin Westergren lyckas låta ur förbannad i varje låt höjer skivan ytterligare ett snäpp.

Totalt sett måste man säga att det är en mycket bra skiva som bör njutas, och jag glömde tidigare att nämna låten Ensam gud den är också en pärla. Vid för hög volym under för lång tid kan det dock upplevas tröttsamt trots att det är bra, det blir dock ett kanonbetyg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hammerfall
Adam Heldring
Moloken (2008-01-01)
LOK (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner