Joyzine.se


Recension - Live

Bullet For My Valentine
Metaltown, Göteborg
2010-06-19
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: www.bulletformyvalentine.com

Efter två dagar av hormonstinn hårdrock börjar det faktiskt bli en aning tjatigt med frontmän som spänner ögonen i publiken och väser ”we're going to play something fucking heavy, is that okey?”. Mantrat blir snabbt enformigt och ibland är det svårt att se skillnaden var självdistansen slutar och det klichémässiga börjar.

Bullet For My Valentine är ännu ett band i raden som tar i så att de nästan skiter ner sig för att vara så metal det bara går och i deras fall är det faktiskt en ganska stor kontrast till hur de framstår på skiva. Den metal som är hyggligt putsad och fjortisvänlig på platta (hur förklarar ni annars deras explosionsartade popularitet?) förbyts på livescenen i staplade Marshall-stackar a la Slayer och fyra svettiga hårdrockare som gör sitt bästa för att vara så hårda det bara går. Långt ifrån de friserade korgossar de ibland låter som.

Det är naturligtvis inget fel på ett band som blir råare live än på platta, tvärtom, det är något som verkligen bör uppskattas, men hela attityden blir lite larvig och Bullet For My Valentines liveshow blir snabbt ganska enahanda. Deras metal är typisk sådan som är riktigt trevlig om en låt stoppas i en playlist men som på scen i dryga timmen snabbt tråkar ut.

Så nej Matt Tuck, det är inte okej att ni spelar något mer fucking heavy, nu vill jag gå och dricka öl istället.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 2
Jösses vilken hårdrockssommar det blir!
Bullet For My Valentine (2006-06-17)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Alexander, 2010-08-13 22:10:30 (81.231.66.24)

Till att börja med DEt var knappt någon moshpit med klass och defintivt ingen Wall Of Death!. däremot fanns det små circle Pits! BFMV kör sin grej lite Brud Metal, Lite Emo, Lite thrash! Helt ok, de kör sin grej! och den var bra live så vfr klaga? Jag anser att man ska acceptera de för vilka de är och sluta att jämförA!

Greger., 2010-06-30 03:08:11 (213.64.151.57)

Hej Igelquott och ttoqlegl. Jag har fel. Jag var inte där, men någon annan var riktigt hård. Själv moshar jag bara till lugna och atmosfäriska konserter, vilket brukar bli "en jävla show". Jag antar att ni, liksom jag, ser på skilda världar, men återigen, jag har fel. mvh. Greger.

ttoqlegI, 2010-06-28 21:31:30 (90.225.115.53)

Hej Igelquott, DU har fel. Bullet har aldrig varit särskilt hårda. Showen var bland det drygaste jag har sett och förstår inte hur någon människa vill mosha till sådant. För mig behöver inte ett band ge "en jävla show" när de spelar live. Har du aldrig sett en koncert med ett "lugnt band"? Det blir oftast mycket mer atmosfärsikt än "en jävla show". Jag antar att vi är från skilda värdar och uppskattar olika saker av live koncerter. men återigen, du har fel. mvh, nettoQ

Igelqott, 2010-06-28 14:59:46 (213.88.148.3)

Hej Sir, Du har fel . Bullet var från början den hårda stilen, de släppet dock lite "snällare" låtar efter poison, speciellt nya plattan fever. Jag älskade showen, kanske för att jag stog nästan längst fram i högen av moshpittande, men för mig, så var det helt perfekt och nästintill himmelriket. Du ser, det beror lite på hur du har för hållning till koncerter, ett band LIVE vill jag ha tilltalande, energigivande och en jävla show. Hade jag velat lyssna på bra ljudkvalitet eller mysa till en trevlig låt, då sitter jag i fotöljen hemma och diggar med en kall dricka. Koncerter tycker jag ska vara hårdare, av den anledningen att jag vill uppleva någonting inte bara lyssna på det. Moshpits, wall of death, you name it, det är ett sett att uppleva musiken och hamna i ett "state of mind". Jag antar att vi är från skilda värdar och uppskattar olika saker av live koncerter. men återigen, du har fel. mvh, Qotten

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner