Joyzine.se


Recension - Live

Bullet For My Valentine
Hultsfredsfestivalen
2006-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.bulletformyvalentine1.com

En kompakt våg av värme slår emot mig när jag kliver in i Teaterladan strax efter att brittiska Bullet For My Valentine intagit scenen. Det är så varmt att det bara hinner gå en enda låt innan svetten börjar rinna längs ryggen på mig, trots att jag står i princip längst bak framför en öppning ut i friska luften. Men inte ens detta och det faktum att hela lördagskvällen lider av ett förskräckligt, rent av uselt, ljud i Teaterladan kan förhindra intrycket av ynglingarna vet precis vad de gör.

Bullet For My Valentine ser inte alls ut som de låter. Det kan låta kryptiskt, men med den moderna metalcorevariant bandet presenterar förväntade jag mig faktiskt att få se ett gäng trimmade muskelknuttar, med popfrisyrer och trendriktiga kortbyxor. Det är ju så merparten av genrens invånare ser ut. Synen som möter mig när jag trängt mig in i den till bredden fyllda lokalen är dock en helt annan. Britterna ser ut som gamla sluskiga thrashare med stripigt hår och urtvättade band-t-shirts. Inget ont i detta dock, det är rent av en uppiggande detalj.

Hade det inte varit för att ljudet är erbarmligt dåligt, lågt, murrigt och onyanserat, hade jag förmodligen fått ett än bättre intryck av orkestern. De två sångarna delar föredömligt på sången och har inga som helst problem att få med sig publiken. Bandet har visserligen ett något enahanda låtmaterial, men i liveformatet smälter det ihop till en solid helhet snarare än att bli det lite långdragna manglande det tenderar att bli på skiva. Speltiden är dessutom föredömligt kort och leder till att publiken lämnar ladan med ett sug efter mer snarare än att de tröttnar och går därifrån i förtid.

Inte nog med att bandet ser lätt thrashigt ut, musiken glider också över i thrash under vissa partier och när de största entusiasterna framför scenen går loss som värst mot slutet har britterna lyckats skapa en förträfflig stämning. Gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metallens sommar
Är Bråvalla ett hot mot Metaltown?
Bullet For My Valentine (2010-06-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner