Joyzine.se


Recension - Skiva

Toxic Bonkers
Progress, 2007
Skivbolag: Selfmadegod Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: www.toxic-bonkers.prv.pl

Toxic Bonkers, kan man göra något annat än gilla ett gäng polacker som döper sitt band till Toxic Bonkers? Men hur plojigt bandnamnet än är och hur svårt det än är att ta ett gäng vars ena gitarrist kallar sig för Mumin på allvar, säger musiken något helt annat än de festliga attributen som omger den. ”Progress” är på blodigt allvar – precis som det var redan 1994 när gruppen debuterade med låtar som Nazi fuckers och Apatia – och låter riktigt bra.

Att det här är polacker hörs på handlaget med genren. Folkslaget från öst angriper sin dödsmetall på ett speciellt sätt och här hörs influenser från Vader och framförallt Trauma. Fläskigt, överkörande och på sina håll ruggigt tekniskt. Dessutom med en mer än godkänd produktion.

Toxic Bonkers nöjer sig dock inte med att smiska polackdöds utan flörtar mer än gärna med både grind- och hardcore. Något som hjälper till att göra ”Progress” till den intressanta krafturladdning det är. På sina håll tycks det rent av som om bandmedlemmarna pluggat sin Napalm Death-diskografi.

Lägg en stabil sånginsats av mannen som kallar sig qboot (i passet står det Kuba Ziomkowski) ovanpå detta och era flin över det lökiga bandnamnet kommer raskt att suddas bort. Precis som mitt. Det är lätt att förutsätta att ett gäng som kallar sig Toxic Bonkers ska vara buskis. Men det här gänget går att gilla även för sin musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner