Joyzine.se


Recension - Skiva

Trauma
Imperfect like a god, 2004
Skivbolag: Adipocere Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-01
Hemsida: trauma.art.pl

Polackerna kan sin dödsmetall, det har väl om inte annat Vader och Behemoth bevisat med all önskvärd tydlighet. Medan jag har lite svårt för Vaders köttrens och tycker Behemoth är helt okej, visar sig dock Trauma vara det bästa jag hört från kolkraftens förlovade land. Utan att på något sätt kompromissa med brutaliteten lyckas Trauma spela mer lättlyssnat än nyss nämnda band.

Trots att det gruffas, vevas skalor och smiskas skinn i räsertempo genom i stort sett hela plattan ger ”Imperfect like a god” ett luftigt intryck. Trauma är ett gäng som hängt med ända sedan 80-talet och slutligen fått till sitt stora verk. Plattan som de kan hålla framför alla sina tidigare och definiera som sitt bästa någonsin. De gör sin dödsmetall extra intressant med oväntade break och en mycket tilltalande rytmik. Det är synd att detta lanseras genom ett så pass litet bolag, annars hade det kunnat slå på bred front.

Polackerna har anammat allt vad dödsmetallklyschor handlar om lyrikmässigt och gastar om död och elände, misslyckade gudar och mänskliga tillkortakommanden. Lite väl klassiskt för min smak, men när musiken är så stark som den ändå är spelar det mindre roll. ”Imperfect like a god” kan vara ett av de bästa death metalalbumen från Polen någonsin. En turné med Vader, Behemoth och Trauma skulle kunna bli hur brutal som helst. Bäva månde gudarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Nilla Nielsen

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner