Joyzine.se


Recension - Skiva

Vyn
Riksettan, 2011
Skivbolag: Fashionpolice Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-04
Hemsida: www.fashionpolicerecords.se

Det tog si då där fem år att färdigställa ”Riksettan”. Internt groll gjorde att det som skulle ha blivit en ep lades i träda 2006 för att ett antal år senare återigen plockas upp och utökas till ett helt album. Det ska vi som lyssnare vara väldigt tacksamma för.

Det hade kunnat bli splittrat när gammalt material fogats samman med nytt, men så blir inte alls fallet. Bland nylonsträngar, tramporglar och svävande pianoslingor hörs det inte alls att det rör sig om material som komponerats vid vitt skiljda tidpunkter.

Istället är ”Riksettan” en synnerligen enhetlig resa. Vyn, bestående av duon Magnus Josefsson och Julia Heberling, trevar sig fram längs dimhöljda stigar med hjälp av reflekterande och väldigt kontemplativ musik. Någon sång mer än några tjusiga nynnanden här och var är det inte tal om och det förhöjer bara upplevelsen. Det handlar om instrumentala passager där sökande gitarrslingor och outsägligt vackra harmonier leder vägen.

Ibland är duon inne och nosar på folkmusikens arena, för det mesta låter det väldigt naturromantiskt, men hela tiden finns en modern nerv närvarande. ”Riksettan” är sprängfylld med vacker instrumentalmusik och väl värd att slänga på när det är dags att stressa ner.

Släckta lysen, Vyn i stereon och ångande varm dryck i en kopp kan garanterat få vem som helst att glömma bort hur stressig världen är utanför rutan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

#pip2012-bloggen

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner