Joyzine.se


Recension - Demo

BMC Spleen
Know your enemies
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Västeråsgossarna i BMC Spleen bakar ihop en salig blandning av influenser till en skimrande slutprodukt på "Know your enemies". Det skulle ta flera dagar att räkna upp alla små korn av olika stilar som finns i musiken, men tänker ni er en blandning av Headplate, Metallica, Slayer och Slipknot kommer ni någorlunda nära slutresultatet.

BMC Spleen är bra och "Know your enemies" är en respektlös inspelning. Bandet tvingar aggressivitetsmätaren i bott och kör bokstavligt talat tills högtalarna inte pallar mer. Trots att musiken präglas av ilska och attityd räds bandet inte att slå av på tempot och bjuda på lugna partier med sansad sång och riktigt vacker gitarrhantering.

De fem pojkarna visar med all önskvärd tydlighet att metal inte behöver sticka iväg i 150 knyck och domineras av en trummis som piskar miljontals slag per minut för att vara tändande. BMC Spleen låter istället tunga riff (ungefär som Slayer i ultra rapid) och Jani Salonens grymma sång dominera och får mig att vilja röja sönder skallen hemma framför stereon. Jag är fullständigt klar över att dessa gossar garanterat regerar när de intar scenen.

Demons första spår tillika titelspåret är en riktigt svettig metallåt som garanterat hamnar på låtarnas topp 10 i år. Sedan rullar det på med ytterligare fyra delikata melodier. Det enda som hindrar BMC Spleen från att kamma hem toppbetyg är att det ibland känns lite för splittrat. Som om några ingredienser för mycket fått krydda musiken. Det blir några nypor för mycket av det goda, men det är bättre än om det varit tvärtom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner