Joyzine.se


Recension - Live

Dreamboy
Hultsfredsfestivalen
2008-06-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.dreamboy.se

I vintras berättade Ludwig Bell, sångare och gitarrist i popbandet Dreamboy, för mig att låtarna på albumet ”It Means The World To Me” verkligen betyder allt för honom. Det märks under den sena spelningen på Stora Dans på fredagen. Ludwig sjunger inte bara bra live, han sjunger med inlevelse och med hjärta.

Annars är det här ett typexempel på en spelning med ett bra, men för den stora massan ganska okänt band. När avspärrningarna in till den gamla dansbanan hävs är det bara ett fåtal intresserade som kastar sig in för att trängas vid kravallstaketet. Att det är glest i leden när bandet kliver upp på scenen är ett understatement.

Men det tar sig, sakta men säkert, låt för låt börjar folk strömma in i lokalen. Det är det klassiska syndromet att folk passerar, hör något som låter juste och kliver på och lagom till att gruppen fyrar av riktiga rockversioner av It means the world to me och What have I done är det välfyllt framför scenen. Folket kunde inte ha kommit lägligare, de två låtarna klingar fantastiskt och Ludwig Bell ger sig hän som om det gällde livet framför mikrofonen.

Detta är höjdpunkten, men Dreamboy levererar hela vägen. Stars görs i en själfull version och mobbinghymnen Michael får om möjligt ytterligare en dimension i liveformatet. I Stockholm, we have a problem byter Annika Norlin alias Säkert! ner sig från den största scenen till den minsta på Hultsfredsfestivalen, men musikaliskt upp sig betänkligt när hon kommer upp och sjunger duett. Att jämföra karisma hos henne och Ludwig är tyvärr som att jämföra en världsstjärna med en städtant. Tänk om hon kunnat tycka om scennärvaron lika mycket som hon är duktig på att sjunga.

Duetten är egentligen det enda som inte når upp i hög standard under framträdandet. Och så dras Dreamboy förstås med samma dilemma som de flesta andra på samma scen. Speltiden är väldigt begränsad. Men underbart är kort heter det ju visst…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dreamboy
Emmabodafestivalen 2008
Dreamboy (2007-01-01)
Dreamboy (2008-08-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner