Joyzine.se


Artikel

En återförening i julklapp?

Julklappshetsen har knappast varit värre och i tider där utbudet är så stort att det är så gott som omöjligt att hitta rätt klappar av materiell karaktär gav Joyzine ett gäng bransch- bekantingar chansen att önska sig en återförening i julklapp. Bland dem som står högst i kurs finns gamla hårdrocksband och ABBA. Samtidigt som vissa jublar över en återförening som faktiskt redan är konfirmerad – At The Gates.

Om du fick önska dig en återförening i julklapp, vilket band skulle du då vilja se återuppstå?

Magnus Broni, programledare Musikbyrån SVT
Guns N' Roses årgång 87-88. Axl innan demonerna tog över helt, Slash, Izzy och Steven när de fortfarande dansade i takt med Mr. Brownstone och Duff innan han drunknade i Nightrain och bärs. Helt enkelt ett lika skitigt som hungrigt GN'R som fortfarande slår lite ur underläge. Det hade varit något det!

Ludwig Bell, sångare Dreamboy
Julen har drag av storslagna och mäktiga känslosvall och därför skulle jag, om jag nu får önska helt magiskt, vilja se Queen - självklart då med Freddie Mercury. De skulle göra en fantastiskt glammig och gnistrande julkonsert.

Markus Tagaris, skivbolagsboss Gain
Jag utgår ifrån att det gäller band där alla fortfarande lever....annars hade jag sagt The Doors. Men nu, ABBA!

Rasmus Stolberg, gitarrist Efterklang
Vår största önskan är att inte behöva se ett enda band från det förgångna återförenas igen. Vi skulle göra ett undantag om Fricke reste sig ur graven och återförenade Popul Vuh.

Jörgen Fahlberg, sångare The Kristet Utseende
En återförening skulle innebära att jag fick väcka Dr. Anton Szandor LaVey ur sin dödssömn, för att än en gång låta honom ta plats vid sina älskade orglar. Där skulle han i vanlig ordning sitta och mysa med sina magiska glömda låtar från Hollywoods svunna tider. Girl from Ipanema ljuder i satanskyrkans katakomber, och en gammal pastor tänder sitt svarta ljus i aktning. Men annars? Hmm. Sigue Sigue Sputnik? Venom i originalsättning?

Anna Järvinen, popsångerska
Det är verkligen bökigt... man vill ju exempelvis se och höra underbara, underbara ABBA. MEN med samma glöd i blick som de hade när de var unga... om glöden är kvar på riktigt så är det min finaste återföreningsjulklapp.

Andreas Matz, redaktör Dist i P4
Eftersom Led Zeppelin återförenats precis är min absoluta drömåterförening Rainbow med Ronnie James Dio på sång, helst med Cozy Powell också men han trummar ju med Jimi och Dimebag tyvärr... Den klassiska Rainbow Rising sättningen får kombineras med valfri trummis, it’s up to you Tomten... Tyvärr har såväl Ritchie Blackmore som Ronnie Dio och Tony Carey sagt att en återförening är totalt utesluten (vad Jimmy Bain har sagt har jag ingen aning om, är det någon som frågat?) men det sa ju Zeppelin, Eagles, med flera med flera också så visst lever hoppet.... Nu har Tomten chans att bevisa att han också innerst inne är hårdrockare...

Ztikkan, basist Dia Psalma
En omöjlighet, men The Beatles i originaluppsättning med en zombiefierad John Lennon då i sådana fall. Helt enkelt för att dom har gjort så in i helvete mycket bra låtar.

Johannes Eckerström, sångare Avatar
Vi har ju faktiskt fått två fina återföreningar i år i och med At the Gates och Carcass. Vad som känns bra med dem är att jag vågar tro på att de kan leverera också. Annars är ju tyvärr det där med återföreningar överskattat. Visst ger det lite för oss som ibland känner att vi föddes i fel årtionde, men jag hade ju ändå hellre sett Ozzy 1971 än det museiföremål jag dyrkat på festivaler de senaste åren.

Det finns flera band som jag skulle önska mig en återförening av som dock kräver lite hokus pokus som får liv i de döda. Ramones, Led Zeppelin (med rätt trummis), Rolling Stones med Paul Jones (Jag vill se honom spela Sitar i Paint it black!!!), Beatles, Helloween med Kai, Ingo och Michi, Joy Division, Queen med the one and only Freddie... Den här listan kan göras lång. Det är tufft att vara 80-talist. Sedan har ju Strapping Young Lad knappt hunnit lägga ner, men jag hann aldrig se dem och det lämnar också ett blödande hål i min själ.

En liten dröm som känns som om den kan bli av dock är att Steve Hacket och Peter Gabriel gör en sväng med Genesis. Där har vi bandet som trots den tackiga gitarrtonen öppnade mina ögon för den underbara symfonirockvärlden. Livet skulle kännas så mycket mer komplett efter att ha fått se Dancing With the Moonlight Knight framföras så som den borde.

Andrea Kellerman, Fireox AK
Jag skulle vilja se Sunny Day Real Estate återförenas...igen. Dels för att det är ett band som jag hemskt gärna ville se live men aldrig fick chansen till, samt att det är ett band vars musik jag har flest och kärast minnen till, bandet som det hånglades, skrattades, dansades och gräts mest till på andra halvan av 90-talet. Tänk om de skulle spela på min trettioårsfest! Det skulle få mig att känna mig som sexton igen.

Tomas Andersson Wij, singer/songwriter
Thirteen Moons. Ett fantastiskt svenskt band som jag gjorde tre plattor på 80-talet. De hade ett helt eget uttryck baserat på Anders Holms innovativa gitarrspel. Thirteen Moons musik är genuint romantisk, med rötter ner till både David Sylvian och Jan Johansson. Det känns som att vi är en hemlig orden av människor som fortfarande lyssnar på deras plattor.

Mats Guldbrand, redaktionssekreterare dagensskiva.com
Min julklapp i form av en återförening damp ner för inte så länge i och med att det blev klart att At the Gates kommer att ställa sig på scen igen för några spelningar nästa år. Det är den enda julklapp som jag kommer att uppskatta den här julen, då det annars är en tämligen onödig högtid.

Jakob Samuel, sångare The Poodles
Supertramp med Roger Hudgson av den enkla anledningen att dom gjorde legendarisk musik tillsammans.

Leif Pagrotsky, före detta kulturminister
Det är klart att om jag fick önska fritt en klapp av tomten, eller något annat övernaturligt väsen, så är saken självklar: Jag vill vara med när Beatles återförenas!!!

Biffen Jansson, legendarisk roddare
Original Saxon, oj, oj, oj!

Ken Ring, hiphopartist
N.W.A. Dom är så feta allihopa och om Eazy E hade återuppstått med beats från Dre så hade han mördat hela grejen. Hade varit riktigt nice.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2007-12-18
Foto: atthegates.se (At The Gates), Kristian Bengtsson (Anna Järvinen), Universal (Tomas Andersson Wij)
Hemsida:

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner