Joyzine.se


Recension - Demo

Kapitano
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-06
Hemsida: myspace.com/kapitanoband

Det har blivit riktigt poppis att spela punkrock på svenska och näst ut i raden av band som Tysta Mari, En Svensk Tiger, Bruket, Masshysteri och Invasionen kommer nu Kapitano som reser sig ur spillrorna av gamla rockgänget Villa Nova Junction.

Jag diggar stilen och jag diggar Kapitano. Den nya vågen av svenskspråkiga punkgäng har anammat en synnerligen melodisk ådra och det här Skånebaserade gänget är inget undantag. Med ganska underfundiga texter och en tydlig känsla för smittande melodier hittar de omedelbart rätt. Inledande Låt dom rätta betala är en regelrätt hitlåt som tål många varv i stereon trots det fula talspråket i titeln.

Det ligger visserligen inte till på det viset att Kapitano skiljer sig särskilt mycket från sina genrekamrater, men det är inget som spelar någon roll. Över fyra spår är det intensiteten och det direkta tilltalat som räknas och där hittar den här ensemblen synnerligen rätt. Jag är imponerad.

En lustig detalj i sammanhanget är dessutom att bandets kärna, Robin och Peter Eng, trots slående likheter på var sitt sätt liknar Timo Räisänen respektive Adde Andreasson från Hardcore Superstar. Varför jag nämner detta? Bandet uppmanar nämligen oss lyssnare att inte bara avnjuta dem genom musiken utan dessutom på bild.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapitano (2011-01-01)
Kapitano (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner