Joyzine.se


Recension - Demo

Peter Dahlin
Out in the snow ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-08-30
Hemsida: www.peterdahlin.com

Första spåret False directions är förvisso bedrövligt, men det är inte det som är ”Out in the snow”-epns största problem. Nej, det är något betydligt mer basalt som ställer till det. Peter Dahlin sjunger nämligen inte alls särskilt bra.

Jag påstår inte på något sätt att han är en falsksångare, bara att han har en jobbig röst som i mina öron låter dåligt. Syndromet att jag vill att han ska vara tyst och inte störa den bitvis vackra musiken är tydligt. Det är gnälligt, spretigt och bara irriterande när killen tar ton. Ett jobbigt faktum när det handlar om ett försök till solokarriär.

Peter backas föredömligt upp av duon Sleeping Beauty och det är tydligt att de snabbare spåren där kompbandet får sväva ut är epns klart starkaste. Avslutande och genomkäcka Can I go back to find out what went wrong får mig till och med att nynna. Det finns uppenbarligen talang därinne någonstans, men för att kunna utnyttja den fullt ut måste några hinder övervinnas. Och de hindren stavas främst Peters röst. Han ska mycket väl fortsätta att skriva låtar, men jag ser helst att han låter bli att sjunga dem själv. ”Out in the snow ep” är inget formidabelt från grunden, men förlorar väldigt mycket på sångframförandet. Sorgligt men sant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Peter Dahlin ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner