Joyzine.se


Recension - Skiva

Kapitano
Satansverser, 2014
Skivbolag: Hellrow Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-03-19
Hemsida: facebook.com/kapitanoband

Pyspunka. Återvändsgränd. Slentrian. Vardag. Det finns många sätt att beskriva ”Satansverser”, men inget av dem är särskilt positivt.

Malmös Kapitano har flaxat in på Joyzine-redaktionen som en uppfriskande vårvind vid flera tillfällen, med flera ep-inspelningar, men den här gången har punkensemblen kört fast.

Medan svenskspråkiga punkgäng som Tysta Mari, Trubbel och uppstickaren Stilett lyckas skriva energisk punkrock som är sprudlande vitaminpiller av melodier har Kapitano tappat allt det senare på den här inspelningen. Det har funnits där tidigare, men till den här femspårsepn tog det uppenbarligen tvärstopp.

Där hittar ni problemet. ”Satansverser” är energisk så det räcker och blir över, men låtarna smittar inte. Jag minns inte refrängerna efteråt och jag vill inte sjunga med så länge de ljuder. Det känns bara platt, platt, platt, som ett däck som någon har luftat.

Jag hoppas naturligtvis att det här bara rör sig om en tillfällig formsvacka, men Kapitano har inte råd med att traska in i fler återvändsgränder och slaska ur sig slentrianmässig punkrock på svenska om de vill hänga kvar i toppskiktet av den här scenen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapitano / Fubbix (2013-01-01)
Kapitano ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner