Joyzine.se


Recension - Demo

Slowmotion Club
Tiny Dots EP
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-20
Hemsida: myspace.com/slowmotionclub

Ni har förmodligen aldrig tänkt tanken att klämma in svårmodig konstnärspop i den strama indieuniform som började bli poppis under 90-talets andra hälft. Det borde Slowmotion Club inte heller ha gjort. Parliment Square, första spåret på ”Tiny Dots EP”, är inget vidare. Ett experiment som gått mer snett än rätt.

I därpåföljande The Gun In God’s Hand kommer dock lite upprättelse. En inte helt oklädsam vibb av The Smiths smyger sig in och även om tilltalet är lite väl högtravande är det en bra låt. Magnus Carlsson (Weeping Willows) hade varit stolt över att ha den på någon av sina soloplattor.

Roligare än så blir det dock inte. Epns två avslutande låtar faller ner i samma fälla som den inledande. Det blir för höga pretentioner, för mycket svårmod och ett alldeles för övertydligt försök att låta lite märkvärdigt. Framförandemässigt har jag inget att klaga på, men en olycksbådande känsla av att det är en konstruerad image som går före låtarna gnager.

Jag kommer inte ifrån den där känslan. Slowmotion Club låter som ett band som hellre uppehåller sinnebilden av det svåra, det popestetiskt märkvärdiga, än skriver bra musik direkt från hjärtat. Så länge jag har det intrycket kan jag omöjligen applådera.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner