Joyzine.se


Krönika

Bråvallafestivalen 2014 - The Story So FarPang! Boom! Krasch! Iron Maiden kommer till Norrköping. De legendariska hårdrockarna gör ett exklusivt Sverige-stopp i Östergötland i sommar.

En kanonbokning? Nja jo visst. Iron Maiden har ju en otroligt lojal skara följeslagare som garanterat kommer sälja slut på endagsbiljetter och sätta lapp på luckan under första festivaldagen. Så ur försäljnings-synpunkt en fantastisk bokning. De övriga rock och metalbokningarna som gjordes är jag inte rätt person att svara på. Men jag har inte hört några klagosånger så jag antar att bokningsansvarig på FKP Skorpio vet vad han sysslar med.

För egen del blir det premiär med de brittiska pionjärerna. Det ska bli spännande..

I övrigt gav de första släppen till festivalen den där sköna känslan i kroppen. Det var bra släpp. Lite sådär lagom. Man har antagligen lärt sig läxan från förra året att släppa alla tre headliners på en och samma gång. Vilket gör att man också lägger ribban för återstående bandsläpp. Nu kan man istället fortsätta spekulera och resonera under vinterdagar. Coldplay kanske? Foo Fighters? Eminem? Men nu ska vi lugna oss lite.

De svenska akter som släppts lovar gott. Hajpade Daniel Adams Ray kommer dra mycket folk. Likaså Melissa Horn. Fagerstabomben The Hives gör sitt enda Sverige-gig och kommer garanterat att släppa på allt vad handbromsar och tyglar heter.

Marcus ”Prinsen Av Peking” Krunegård får agera öppningsakt för festivalen. En roll som stadens söner Eldkvarn gjorde så bejublat premiäråret.

Så visst kommer det bli succé även andra året. Festivalen är på väldigt god väg mot något både stort och större.

Det kommer bli väldigt spännande att följa fortsatta spekulationer och hypotetiska diskussioner. Ett hundratal band och artister kvar att bokas. Visst känner man nervet och pirret i kroppen?

Inte så värst långt kvar nu.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Ricky Holmquist 2013-12-15

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner