Joyzine.se


Recension - Live

Disco Ensemble
Hultsfredsfestivalen
2008-06-14
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.discoensemble.com

Fyra galna finnar och en liten, liten synt, så kan man sammanfatta nattens bravader inne i Teaterladan, detta det sista rycket på årets Hultsfredsfestival. Egentligen hade jag tänka titta på allas vår Håkan Hellström, men då han, likt jag själv, åker på festivalturné den här sommaren tänkte jag spara honom till ett senare tillfälle (typ Arvikafestivalen). Det räckte med ett par låtar in i setet för att veta att Håkan med band är på fantastiskt bra spelhumör.

Så det blev en promenad inne på området för att leta upp lämplig ersättare. Disco + postpunk + en liten ynka snutt pop – vem kan motstå detta? Finska Disco Ensemble släppte sin första fullängdare 2003, ”Viper Ethics”, och är nu ute och spelar i sviterna av tredje fullängdaren i ordningen, ”Magic Recoveries”. Allt jag egentligen visste på förhand var just att det skulle handla om lite disco och mycket punk.

Och ibland blir man så nöjd att man följer sin intuition (skitsnack att den kvinnliga skulle vara bättre!). Disco Ensemble vet sannerligen hur man utnyttjar minsta millimeter av en scen, Miika Koivisto med manskap röjer runt som små tättingar, den lilla synten till trots. Det är ganska lustig syn det där, en blindgalen sångare som försöker hoppa omkring och gasta i en mikrofon samtidigt som han måste stå med ena näven och plinka på sin lilla synt (har jag nämnt att de har en liten synt?).

Disco Ensemble är dessutom ett band på uppgång, förutom turné tillsammans med bland annat Danko Jones och Gogol Bordello har finnarna hunnit med att spela på Kerrang!’s Most Wanted-turnén och få med en låt till Fifa 08. Att det handlar om rutinerade herrar står utom tvivel, om man nu kan kalla detta virrvarr av discopunk för något kontrollerat. När Disco Ensemble väl kliver av scenen går jag därifrån med ett leende på mina läppar, kul med något så oväntat bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Callisto
Hultsfredsfestivalen 2008
Disco Ensemble (2006-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Sari, 2008-06-19 20:09:17 (83.251.189.55)

Tyvärr så missade jag denna spelning även fast jag befann mig på Hultsfredfestivalen... Har set deras första spelningar med typ 10 åskådare, nu är de skitstora och blir bara bättre och bättre!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner