Joyzine.se


Recension - Skiva

Last Warning
Throughout time, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-14
Hemsida: www.last-warning.com

Att arbeta för länge med något är för det mesta inte särskilt positivt. När man väl nått ett slutresultat och börjar mixtra och ändra i det slutar det allt som oftast med att allt går över styr och blir sämre. Italienska Last Warning har inte släppt någonting på nio långa år, men har enligt sitt skivbolag hela tiden arbetat. Och kan ni tänka er, ”Throughout time” låter som ett halvdassigt album vilket halvdassigt italienskt power metalband som helst skulle ha kunnat slänga ihop.

Det här är bara så onödigt. Den här recensionen, den här skivan, det här bandet. Last Warning kallar sig för ett progressivt metalband, men något vidare progressiv är inte ”Throughout time”. Snarare handlar det om standardiserad italiensk power metal och ni vet precis vad jag tycker om just standardiserad italiensk power metal.

Den här plattan är fantasilös, mossig i sin produktion och i avsaknad av ett engagerande låtmaterial. Om det är ett resultat av för lång betänketid eller inte är svårt att svara på. Men att det efter nio år ändå låter så här halvdant är ganska märkligt. Därför blir det bara komiskt när det i pressmaterialet dras paralleller till Dream Theatre, Rush och Queensrÿche.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner