Joyzine.se


Recension - Skiva

Annis Brander
Glass People In The Woods, 2011
Skivbolag: Lonely Road Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-10-26
Hemsida: www.annisbrander.se

Det var en dröm om människor inneslutna i glaskupor i en skog som gav Annis Brander idén till namnet på detta album som är hennes andra i ordningen. Lika skum som drömmen verkar vara lika mörk är musiken som finns representerad på ”Glass People In The Woods”. Det finns inte många strimmor av varken hopp eller ljus under albumets tio låtar, förutom More Than Ice Cream som med sin glättiga sprallighet verkligen inte passar in någonstans på detta album.

Till skillnad från förra skivan som till stor del präglades av synthar har Annis Brander låtit akustiska instrument stå i fokus på detta album, något som även andra i musikvärlden har anammat under denna höst. Ane Brun valde till exempel att göra likadant när hon släppte sitt senaste album ”It All Starts With One”.

Brander har en röst som påminner om Lisa Miskovsky men det är endast där som likheterna med den norrländska singer-songwritern finns. Brander saknar det driv som Miskovsky har i sina låtar och till skillnad från Ane Bruns, om än nedskalade låtar, bjuds det inte på något extra som gör att man fastnar eller reflekterar över fina finesser som finns i musiken. Nej, man blir snarare uttråkad och undrar om albumet hade blivit bättre om hon hade drömt om något annat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner