Joyzine.se


Recension - Skiva

Acid Drinkers
Fishdick Zwei – The Dick Is Rising Again, 2010
Skivbolag: Mystic Production
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-12-31
Hemsida: www.acid-drinkers.com

Acid Drinkers tillhör uppenbarligen någon form av rockelit i hemlandet Polen. En status jag antar att de knappast skapade sig med ”Fishdick” från 1994 och knappast kommer att upprätthålla med årets ”Fishdick Zwei – The Dick Is Rising Again”.

För ärligt talat, inte ens ett land som annars är svältfött på kvalitetsmusik kan väl tycka att det är särskilt kul med sjaviga fyllecovers av en oefterhärmlig musikskatt? Jag brukar tycka att det är ganska kul med covers, men när Acid Drinkers tar tag i ett koppel av fantastiska låtar blir det för mycket även för mig.

Problemet ligger i att det är slarvigt producerat, att bandet spelar slarvigt och sjavigt som om det letar efter någon punkig vibb som de helt missar och att de i vissa bitar dessutom försöker vara så där käckt roliga att det bara blir riktigt, riktigt patetiskt. Och pinsamt.

Jag eftersöker inte bokstavstrogna tolkningar, inte alls. Men bitar som Blood, Sugar, Sex, Magik (Red Hot Chili Peppers), Nothing Else Matters (Metallica) och Ring of Fire (Johnny Cash), för att nämna några, kräver någon form av kärleksfullt och skickligt handlag för att kunna göra sig rättvisa. Det sker verkligen inte här.

Det bästa med den här skivan är helt enkelt urvalet av låtar. För ingen kan komma och säga att det inte är en riktig skatt som tolkas här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner