Joyzine.se


Fem korta

Gus By Heart

Gus By HeartFem korta frågor till Gustav Svedung som under namnet Gus By Heart släpper själfulla kassetten "Rather Be Singing Than Thinking" på onsdag...

Att i tider som dessa ge ut musiken på kassett är lika oväntat som kaxigt, hur kommer det sig att musiken (förutom den digitala vägen) tillgängliggörs på just det sättet?
Jag växte upp med musik på kassettband och har sedan en tid tillbaka liksom återupptäckt formatet. I en tid när man har typ en miljard album bara ett klick bort är det lite skönt med alla de begränsningar som kassetten innebär. Samtidigt känns det faktiskt som det sätter musiken lite tillbaka i fokus. Lite som vinyl, fast bärbart...

Efter åtskilliga åtaganden i band tar du ett solosteg nu, hur har det varit, stora skillnader?
Ja, det är definitivt annorlunda att jobba ensam, på många sätt. Mycket positivt, som att man inte behöver kompromissa kring grejer, men också jobbigt ibland när man inte har någon att bolla med.

Så väl projektets namn Gus By Heart som ep-titeln "Rather Be Singing Than Thinking" skvallrar om att musik ska komma från hjärtat och känslor snarare än vara beräknande, är det så det ska uppfattas eller finns det någon annan förklaring till namnen?
Jo, men det handlar nog i princip om det. Och på samma gång en uppmaning till mig själv typ, att inte skissa och tänka för mycket, utan GÖRA saker, på det sätt jag känner och tror på. Och så handlar det om att sången har varit i fokus från början i detta projekt, att jag har utgått från min röst i själva låtskrivandet.

Vad är grejen med att blunda på bild? Hänger det ihop med det där känslofulla i musiken?
Ha, ja kanske det? Det låter bra. Men det finns bilder där jag har öppnat ögonen också...

Vilka tio låtar är ett måste på A-sidan av ett blandband?
Ojoj, vad svårt... Men om det verkligen skall vara blandband utan nåt tema, får det väl helt enkelt bli en salig blandning av mäktiga låtar:

1. Tricky - Makes Me Wanna Die
2. Kendal Johansson - Blue Moon
3. Rufus Wainwright - The Art Teacher
4. Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word
5. Neil Young - Birds
6. Feist - The Park
7. Echo and the Bunnymen - The Killing Moon
8. Hans Appelqvist - Tänk att himlens alla stjärnor
9. Tinariwen - Tameyawt
10. Paul Wall - Girl

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2012-10-09
Foto: Sara K
Hemsida: www.gustavsvedung.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner