Joyzine.se


Recension - Skiva

Aggressive Chill
S/t, 2008
Skivbolag: Held Music
Av: Emilie Aune
Publicerad: 2008-05-27
Hemsida: www.aggressivechill.com

“Sveriges nya metal/rock-sensation slår dig rakt i ansiktet” är de inledande orden man möts av vid ett besök på Aggressive Chills hemsida. Så sant som det är sagt. Som en klockren rak höger golvade Aggressive Chill ner mig med sitt debutalbum redan vid första genomlyssningen. Inte visste jag att det bohuslänska sommarparadiset Strömstad låg och ruvade på ett så här stenhårt metalgäng. De mörka grunge-influenserna drar snarare tankarna till Seattle som fött storheter som Alice in Chains och Soundgarden. Faktum är att det första som for genom mitt huvud då Aggressive Chills sångare Willy tog ton i det inledande spåret Clean thy pipes var Chris Cornell. Och bättre än så kan man ju knappast låta som rocksångare.

Förutom att Aggressive Chill har hunnit släppa två demos sedan de bildades för fem år sedan har de även varit ute på vägarna en hel del, bland annat som förband åt Hardcore Superstar och Latin Kings. De måste nog även ha spenderat några timmar i replokalen hemma i Strömstad för det låter otroligt bra. Mastodonta rockriff varvas med snygga melodiska gitarrslingor som får mitt metalhjärta att gråta av glädje. Bandets första singel Diamonds och Sidewalk Supertrip hör redan till favoriterna. Mustasch kan räkna med att ha fått sig en konkurrent inom västkusthårdrocken. Eller kanske är det en god vän. Aggressive Chill har nämligen använt sig av producenten Tobias Lindell, som även Mustasch anlitade på sitt senaste alster ”Latest version of the truth”. Och det gick ju riktigt bra. För övrigt är nog detta förklaringen till förekomsten av stråkar på låtarna Line ’em up och Quill driver.

Det är inte varje dag man stöter på en platta som, likt en blixt från en klarblå himmel, helt plötsligt bara uppenbarar sig. Och först då inser man hur mycket man saknat den. Aggressive Chill är precis vad hårdrocks-Sverige har väntat på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Aggressive Chill
Live at Heart 2011
Aggressive Chill (2011-09-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner