Joyzine.se


Recension - Live

bob hund
Liseberg, Göteborg
2001-08-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.bobhund.nu

Bob Hund är kul! Men de har mest ljud i bagaget, men jag är inte säker på att jag vill kalla det de spelar för riktiga låtar. Det är dock inte något negativt, Bob Hunds kaotiska ljudkompott är riktigt njutbar.

"Bob Hund, en vanföreställning för hela familjen börjar nu!" meddelar sångaren Thomas Öberg och sedan kör bandet för fullt i drygt en timme. De blandar hårt och mjukt på ett välsmakande sätt, men man tänker inte så mycket på det. Åtminstone femtio procent av uppmärksamheten går åt till att följa Thomas Öberg med blicken. Mannen är en enorm attraktion på scenen. Han dansar, springer, ramlar och fullkomligen flyger runt. Han klarar inte av att vara still en sekund och har ett enormt kroppsspråk. Då kan man se mellan fingrarna med att han inte har någon vackrare sångröst. Det ska dock sägas till hans försvar att han lägger hela sin själ i sången och sjunger med stor frenesi. Det blir så personligt och ärligt att det inte spelar någon roll hur det låter, och så dåligt är det faktiskt inte (jämfört med till exempel Håkan Hellström är Thomas Öberg rena Pavarotti).

Mot slutet av konserten kommer en explosiv tempoökning och det som tidigare varit lite småmysigt blir råbra. Bandet spelar hitarna Nu är det väl revolution på gång? och Ett fall och en lösning i rak följd och då måste man njuta. Det massiva gitarrslamret och Öbergs hysteriska sång får mig att smälta helt. Just de två kompositioner känns som riktiga låtar, i kontrast till hundarnas övriga material.

Som sista extranummer spelar den skånska gruppen Jag rear ut min själ och tyvärr är det den låt de lyckas sämst med under konserten. Jag har hört den i betydligt bättre livekostym tidigare. Det verkar nästan som om bandet börjat bli lite trött.

Kontentan av det här giget är i varje fall att Bob Hund är ett mycket skickligt liveband. Jag tänker inte sträcka mig så långt som till att stämma in i hyllningskörerna om Sveriges bästa liveband, men bra är de. Nu finns det väl egentligen bara en sak kvar att säga, jag citerar Thomas Öberg: "Konserten är slut!"

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2012
Momofoko
Bob Hund (2009-07-03)
Bob Hund (2009-04-25)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner